maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 3
Tämä luukku on - minä hevosen omistajana-

Olen aika tarkka toisinaan hevosieni suhteen. Olen myös usein aika "omistushaluinen" ja haluan hoitaa hevoseni itse, jotta asiat sujuisivat kuten itse tekisin ja haluan. Tosin iskän annan kyllä tehdä tallivuoroja jne. Mutta täysin vieraalle en antaisi hoidettavaksi.
Ylläpito täysin tuntemattomalle on asia, johon en suostu. En pystyisi antamaan hevostani toiselle puolelle suomea ja pelkäämään jatkuvasti, että kohdellaanko sitä oikein. Tutulle ihmiselle voin hyvinkin antaa, jos on taitoa.  :)

Jos hevoseni sairastuu, soitan heti eläinlääkärin tai mahdollisesti klinikalle. Jos tulee löydös, joka vaatii pitkää hoitoa ja kuntoutusta, olen valmis ottamaan haasteen vastaan ja hoitamaan hevosen takaisin kuntoon, mutta vain jos se on hevoselle hyväksi. Missään tapauksessa en ala väkisin pitämään elossa.

Liikutuksista olen tarkka, sekä stressaannun helposti jos tulee päiviä jolloin ei suju.
Tallin yritän pitää mahdollisimman siistinä aina, vaikka se ei siltä aina näytäkkään..

Hevoset ei ole minulle vain työvälineitä, ne ovat ystäviä, työkumppaneita, tiimi.
Olenkin saanut hyvän luottamuksen kaikkiin hevosiini. Elämme yhdessä, yhtenä tiiminä.
Olen saanut kehitettyä itseäni paljon hevosen omistajana ja ratsastajana kun puhallamme hevosen kanssa yhteen hiileen.

Itselläni ei ole kauhean pitkä pinna, mutta olen viimevuosina saanut kehitettyä sitä todella paljon. Hevoseni tuntevat millä tuleella olen minäkin päivänä, samoin minä tunnen hevosteni fiilikset. Joskus kun minua oikein ärsyttää jokin, varsinkin Cindy osaa käyttää asian hyödykseen ja ärsyttää lisää :D

Hevoseni ovat saaneet minut jatkamaan monen ongelman yli.

Hevosen puhtaudesta olen myös aika tarkka. Esim. pesupaikka meille tulee kunhan keritään. Haluan, että hevoseni voi hyvin. Esim. kovemmassa treenissä olevat hevoset klippaan talveksi, jotta niiden olisi helpompi työskennellä. Taas hevonen joka vihaa loimia ja on kevyemmällä käytöllä, saa kasvattaa turkkinsa ja elää päivät ilman loimia ulkona.

Hevosemme on vapaalla heinällä, näin suolisto pysyy kunnossa. Ne saavat myös tarhata laumassa, jotta niillä olisi mahdollisimman paljon tekemistä päivisin ja niiden sosiaalinen puoli pysyisi kunnossa.

Varusteet on myös yksi osa-alue, johon panostan. Haluan hevosilleni parasta, joten yritän hankkia niille mahdollisimman hyviä varusteita, jotka olen hyväksi kokenut. On myös tärkeää, että varusteet sopivat täydellisesti. Hierojaa yritän myös saada säännöllisesti käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti